Zout

Zout

Homerus noemde zout een goddelijke substantie. Plato beschreef zout als bijzonder dierbaar voor de goden. Zout heeft onze beschaving gevormd, en Mark Kurlansky legt in Zout een verrassend aspect van de geschiedenis van de mensheid bloot.
Om zout zijn oorlogen gevochten. Zout is onmisbaar voor de mens en de dierlijke organismen om te overleven. De handel in zout heeft aan de basis van vele nederzettingen, dorpen, steden en hele culturen gestaan. Zout is een onmisbaar conserveringsmiddel, zonder zout waren de ontdekkingsreizen naar verre continenten nooit mogelijk geweest, en zout heeft een belangrijke symbolische en rituele waarde in vele religies en culturen.
Zout is met recht een wereldgeschiedenis: het vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door dat ene thema: zout. Het is een boek vol petites histoires en daarnaast bevat het ook nog een aantal bijzondere recepten.
Mark Kurlansky woont in New York en is schrijver van onder andere het boek De kabeljauw. Biografie van een vis die de wereld veranderde en De wereldgeschiedenis volgens de Basken. Voor De kabeljauw ontving hij de James Beard Award for Excellence in Food Writing.

Auteur | Mark Kurlansky
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Geschiedenis

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9780142001615
Boekomslag voor ISBN: 9789021553689
Boekomslag voor ISBN: 9789021580067
Boekomslag voor ISBN: 9789045008950
Boekomslag voor ISBN: 9789029017251


Boekn ©