De keuken van Odysseus

De keuken van Odysseus

Een fascinerende geschiedenis over de klassieke Griekse en Romeinse keuken, met authentieke recepten waarmee de moderne kok het gevarieerde eten van de klassieke wereld kan herscheppen. De keuken van Odysseus is het eerste kookboek over de écht klassieke mediterrane keuken, namelijk die van 750 v. Chr. tot 450 n. Chr. In iedere samenleving staan eten en drinken centraal in het sociale leven. Er is dan ook via schilderingen, teksten en archeologische vondsten een indrukwekkende hoeveelheid informatie over wat Grieken en Romeinen aten en dronken beschikbaar. De Romeinse fijnproever Apicius was al bekend, maar hij schreef alleen over het eten van de bevoorrechte klassen. De auteurs van dit bijzondere boek hebben uit een grote hoeveelheid bronnen geput om recepten te achterhalen van de overvloedige banketten van de rijke elite tot de eenvoudiger maaltijden van soldaten, boeren en slaven. Ieder fraai geïllustreerd hoofdstuk begint met een historische schets, waarna een aantal originele recepten aan bod komt. Elk recept is vervolgens bewerkt en aangepast aan de kok van tegenwoordig, zodat we ook nu nog kunnen genieten van zoetewijncake, saus van olijven of Toroneaanse haai. Andrew Dalby heeft bijdragen geschreven voor vele boeken over de geschiedenis van de eetcultuur en voor tijdschriften over de klassieken. Sally Grainger studeerde oude geschiedenis en is een professionele kok. Ze organiseert regelmatig Romeinse banketten.

Auteur | Dalby/Gainger
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789087730086
Boekomslag voor ISBN: 9781903018446
Boekomslag voor ISBN: 9783736408890
Boekomslag voor ISBN: 9781138284074
Boekomslag voor ISBN: 9780367683122
Boekomslag voor ISBN: 9789081418515


Boekn ©