Puur

Puur

: Restaurant De Librije - Zwolle // Jonnie Boer, uitbater en kok van het bekende sterren-restaurant De Librije in Zwolle, geeft een deel van zijn keuken geheimen prijs. In dit boek om van te watertanden biedt hij een aantal recepten van zijn succesrijke menukaart. Deze gastronomische hoogstandjes worden vergezeld van originele wijnsuggesties. Dit boek is als een maaltijd in aangenaam gezelschap: de fantasievolle auteur vertelt onderhoudend bijvoorbeeld over zijn wilde jeugd in Giethoorn, waar hij onder meer het stropersambacht leerde. Jan Bartelmans, culinair fotograaf legde de gerechten op uitbundige kleurenfoto's vast, daarbij letterlijk en niet minder uitbundig gesteund door het beeldende talent van Herman Brood. // Recensie(s):In Zwolle kookt de jonge chef-kok Jonnie Boer gedurfde gerechten en zijn vrouw Therèse adviseert de gasten bij hun wijnkeuze. Deze kookkunst leverde het restaurant De Librije een Michelinster op. In dit prachtig uitgegeven boek legt De Boer uit wat hem inspireert en wat zijn uitgangspunten zijn bij de keuze van zijn ingrediënten. Recepten op menuvolgorde. Ieder recept op twee pagina's met naast de bereidingswijze een helder geformuleerd wijnadvies, waarin ingegaan wordt op de manier waarop de diverse smaaktonen van de wijn zullen harmoniëren met de ingrediënten van het gerecht. De recepten zijn niet alleen origineel, ook inventief en heel verrassend. Geïllustreerd met mooie gerechtfoto's in kleur, zwart-wit opnamen van de jonge uitbaters, leveranciers enz. en met tekeningen en teksten van Herman Brood (van wie ook enkele sculpturen het interieur sieren). Een goede inspiratiebron voor enthousiaste, ervaren hobby-koks. Een aanwinst voor grote collecties en voor collecties voor vakopleidingen voor restaurantkoks en sommeliers.

Auteur | Jonnie Boer
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789040091902
Boekomslag voor ISBN: 9789040095160
Boekomslag voor ISBN: 9789081804233
Boekomslag voor ISBN: 9789462585041
Boekomslag voor ISBN: 9789491525476


Boekn ©