Librije, puur eten & drinken

Librije, puur eten & drinken

In dit boek staat het leven in en om Restaurant De Librije en de filosofie van Jonnie en Thérèse Boer centraal. Het begint met een vliegende start in 1993 en eindigt met het ontvouwen van hun grote droom, het in 2006 te openen culinaire centrum in de eeuwenoude voormalige Zwolse gevangenis. Met een restaurant, een kook- en wijnschool en 22 eigentijdse hotelkamers. Het boek is gelardeerd met een vijftigtal recepten, geïllustreerd met kleurenfotografie van Librije-fotograaf Jan Bartelsman. Bij elk recept wordt een wijnadvies gegeven. Jonnie neemt de lezer mee in de wereld van seizoensgebonden regionale producten, die hij vertaald naar zijn wereldwijd geroemde Librije-creaties. Respect voor de natuur, als kind opgedaan in Giethoorn, komt uitgebreid aan bod. Thérèse, sommelier en gastvrouw in hart en nieren, geeft op verfrissende wijze haar visie op de combinatie van wijn en spijs. Jonnie en Thérèse laten tevens zien dat presteren op het allerhoogste niveau goed te combineren is met een warm gezinsleven.

Auteur | Nicolette van de Poll
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Te koop bij:
boekenbalie logo bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789462585645
Boekomslag voor ISBN: 9789085161479
Boekomslag voor ISBN: 9789462582620
Boekomslag voor ISBN: 9789462585041
Boekomslag voor ISBN: 9789040091902
Boekomslag voor ISBN: 5413660840919


Boekn ©