Turkse keuken

Turkse keuken

De Gouden Hoorn van Constantinopel - Istanbul - aan de Bosporus is de smeltkroes van oude culturen en verfijnde gerechten. Op de brug tussen Europa en Azië komen ongekend veel recepten en kruiden, vlees- en vissoorten, groenten en vruchten samen.

Een fantasievolle bereiding en nimmer geproefde lekkernijen maken de Turkse keuken tot een belevenis voor reislustige fijnproevers en avontuurlijke hobbyisten. Laat u zich leiden door de culinaire contreien van de Osmaanse provincies: van eetlustopwekkende voorgerechten tot smakelijke soepen, van vlees en vis tot groenten, rijst, noedel- en deeggerechten.

Een veelvoud aan ideeën voor zoetigheden, koek en gebak en 's lands typische dranken garanderen een onvergetelijke maaltijd.

De beknopte spraakkunst, de wetenswaardigheden over Turkije en de bevolking, over de leef- en eetgewoonten verschaffen de geïnteresseerde kok en fijnproever het zuivere genot van de 'cuisine turque'. 50 kleurenfoto's laten uw ogen zien wat uw mond proeft. 144 overzichtelijk gepresenteerde bladzijden maken het 'nakoken' tot een leerzaam genoegen.


Auteur | Ingrid de Vries-Boers
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789036608701
Boekomslag voor ISBN: 9789048864324
Boekomslag voor ISBN: 9789089897497
Boekomslag voor ISBN: 9789062914807
Boekomslag voor ISBN: 9789036619844
Boekomslag voor ISBN: 9789065901347


Boekn ©