De aardappel
Aanbeden door de Inca's, gemanipuleerd door de wetenschap en bijna over de gehele wereld gegeten: de aardappel. Alma Huisken belicht de geschiedenis en geeft duizend-en-één wetenswaardigheden over deze bijzonder appetijtelijke knol. Ze biedt bewaartips, legt begrippen uit als 'phythopthora', 'blauw' en 'glas' en schetst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van teelt en verwerking. Een inventarisatie zowel van de belangrijkste in Nederland voorkomende rassen als van befaamde en oeroude buitenlandse rassen is in dit boek opgenomen. Van de Hollandse Pimpernel tot de Franse Belle de Fontenay en de Britse Forty Fold. Het boek staat vol met heerlijke recepten: echte huzarensalade, aardappel met kaviaar, friet, kroketjes met vis, afkokers met hachee, poffers uit de oven, gebakken piepers in spekvet, hartige gratins, zoete aardappeltaarten, soepen, puree op z'n Frans, gnochhi uit Italië. raclette uit de Alpen en stamppotten uit de Lage Landen.
Auteur | | Alma Huisken |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |