WIJN & DRANKENENCYCLOPEDIE
Dit boek is bestemd voor de consument en voor degene, die beroepshalve graag praat over de smaak, traditie en kwaliteit van wijn, over de subtiele verschillen, die er bestaan tussen de ene cru en de andere, en over de onvermijdelijke beperkingen bij de produktie van fijne wijnen in relatief klein gebied. Veel meer dan men zou denken kan enige kennis van zaken het genot van een goede fles verhogen. Bovendien kunnen ontwetendheid en vooroordelen over een onderwerp, dat lang met nevelachtige geheimzinnigheid was omgeven uit de weg worden geruimd. Onder degenen, die beschroomd een stapje op dit terrein wagen, zijn nog steeds mensen, die er niet helemaal zeker van zijn, dat wijn van druiven wordt gemaakt. Daarom wordt in dit boek veel aandacht aan de kennis van de wijnbouw en de wijnbereiding besteed.
Dit boek bevat de volgende hoofdstukken:
- geschiedenis van de wijn
- geschiedenis van de alcohol en de distillatie
- wijnen en spijzen
- het serveren van wijn
- het kopen van wijn
- de aanleg van een wijnkelder
- wijn en gezondheid
- de wijnstok
- hoe wordt wijn gemaakt
- de productie van alcohol
- wijnen per jaartal
- Bordeauxwijnen
- Duitse wijnen
- flessen, vaten en hun inhoud
- vergelijkende tabel van het alcoholgehalte
- omrekeningstabellen
- wijnjaartabel
Auteur | | Alexis Lichine |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |