Vrij van eetbuien en emotie-eten

Vrij van eetbuien en emotie-eten

De auteurs, 2 dietisten met samen meer dan 70 jaar werkervaring, nodigen je uit tot het opdoen van ervaringen waarmee je de natuurlijke relatie met eten, je lichaam en je emoties gaat herstellen. In plaats van te vechten tegen je emoties leer je er ruimte voor te maken. Want in jou zit alles al wat nodig is voor een betere relatie met eten. Je lichaam is de expert en je hart is je gids. Je kunt leren er weer naar te luisteren en de echte behoefte achter je eetdrang te ontdekken. Langs natuurlijke weg ontdek je wat voor jou werkt. Zo krijg je vertrouwen terug in jezelf en niet onbelangrijk: ook in je leven.

Stel je eens voor....

Dat er een weg zou zijn om los te komen van emotie-eten en ongewenste eetbuien? Een weg waarbij je ook gewoon kunt genieten van iets lekkers. Hoe bevrijdend zou het zijn als je zonder een schuldgevoel een chocolaatje kunt nemen? Zonder de angst dat je niet kunt stoppen? Met dit werkboek helpen we je bij het ontwikkelen van een betere relatie met je gevoelens, je eten en je lichaam. Je zult meer gezondheid en welzijn gaan ervaren. Je leert eerder te stoppen als je genoeg hebt en je gaat weer meer genieten van je eten. Zonder ook maar iets te hoeven opgeven van wat je lekker vindt. Dit werkboek wijst je de weg.

'Als ik eet voel ik geen verdriet'

Simpel gezegd komt emotie-eten voort uit het ervaren van iets dat ons te veel wordt. We denken dat we dit gevoel niet kunnen dragen. We voelen ons overweldigd, bezorgd, in de steek gelaten of bang. We kunnen niet meer bij onze innerlijke wijsheid en kracht komen, want we voelen ons klein en gevangen in het verhaal dat we onszelf vertellen. We zoeken onze toevlucht voor veiligheid en geruststelling in eten. En voor velen wordt dat een gewoonte. Er is gelukkig een weg uit, ontdek het zelf met dit praktische werkboek. Vol met ervaringen en inzichten uit twee dietistenpraktijken.

De auteurs zijn beide diëtist en ACT- & NLP-trainers. Zij hebben een eigen praktijk en hebben samen meer dan 70 jaar werkervaring. De methode in dit boek bevat elementen uit mindfulness, intuïtief eten, boeddhistische psychologie, Acceptance Commitment Therapie, Neuro-Linguistisch Programmeren en neurowetenschap.




Auteur | Netty van Kaathoven en Marie-Thérèse Hendriks
Taal | Nederlands
Type | Softcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789493255302
Boekomslag voor ISBN: 9789492883643
Boekomslag voor ISBN: 9789057124532
Boekomslag voor ISBN: 9789021549163
Boekomslag voor ISBN: 9789082700299
Boekomslag voor ISBN: 9789090361529


Boekn ©