Vegetarisch op z'n Italiaans
De lekkerste vegetarische en vis recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken van Villa Rossa met desserts en wijnadviezen.
Het is de nieuwe vegetarische titel van Jolande Burg en Erik Spaans, dit keer gemaakt in het idyllische Italiaanse decor van de 18e eeuwse 'Villa Rossa'. Het is hun woon- en werkplek in Apulië tussen de eeuwenoude pijnbomen, de eigen olijfgaard met geurige olie en de moestuin met veel verse kruiden voor dagelijkse inspiratie.
Met een grote passie voor de vegetarische keuken en omdat de wereldwijde trend naar biologisch, duurzaam en kleinschalig zich voortzet, heeft Jolande een tachtigtal van haar Italiaanse succesrecepten bijeengebracht. Soepen, volle tomatengerechten, desserts, meestal geïnspireerd op oorspronkelijke recepten, door haar omgevormd tot eigentijdse gerechten en waarvan een klein aantal eerder zijn gepubliceerd in het boek La Vita è Bella! Maar omdat de meeste vegetariërs af en toe ook wat duurzame vis en schelpdieren eten heeft Jolande er dit keer ook nog een aantal verleidelijke visrecepten aan toegevoegd.
Alle recepten zijn geschikt voor elke dag maar ook zeker voor een mooi diner met vrienden of familie. De gebruikte ingrediënten zijn ook allemaal in Nederland te koop en de bereiding is duidelijk omschreven. Kleurrijk gefotografeerd in de stralende Zuid-Italiaanse zon. De geur spat van de foto's af. Een direct Italiaans vakantie gevoel. Alle gerechten zijn voorzien van een professioneel Italiaans wijnadvies.
Het is de nieuwe vegetarische titel van Jolande Burg en Erik Spaans, dit keer gemaakt in het idyllische Italiaanse decor van de 18e eeuwse 'Villa Rossa'. Het is hun woon- en werkplek in Apulië tussen de eeuwenoude pijnbomen, de eigen olijfgaard met geurige olie en de moestuin met veel verse kruiden voor dagelijkse inspiratie.
Met een grote passie voor de vegetarische keuken en omdat de wereldwijde trend naar biologisch, duurzaam en kleinschalig zich voortzet, heeft Jolande een tachtigtal van haar Italiaanse succesrecepten bijeengebracht. Soepen, volle tomatengerechten, desserts, meestal geïnspireerd op oorspronkelijke recepten, door haar omgevormd tot eigentijdse gerechten en waarvan een klein aantal eerder zijn gepubliceerd in het boek La Vita è Bella! Maar omdat de meeste vegetariërs af en toe ook wat duurzame vis en schelpdieren eten heeft Jolande er dit keer ook nog een aantal verleidelijke visrecepten aan toegevoegd.
Alle recepten zijn geschikt voor elke dag maar ook zeker voor een mooi diner met vrienden of familie. De gebruikte ingrediënten zijn ook allemaal in Nederland te koop en de bereiding is duidelijk omschreven. Kleurrijk gefotografeerd in de stralende Zuid-Italiaanse zon. De geur spat van de foto's af. Een direct Italiaans vakantie gevoel. Alle gerechten zijn voorzien van een professioneel Italiaans wijnadvies.
Auteur | | Erik Spaans |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |