Lekker & belangrijk - Cholesterol
Met heldere, evidence-based achtergrondinformatie over de ins en outs van cholesterol. En meer dan 50 eenvoudige, heerlijke recepten!
* Welke voedingsstoffen zijn goed?
* Wat kun je qua eten en drinken beter laten staan?
* Wat zijn goede leefstijlkeuzes?
Een 'te hoog cholesterol'. Vaker laat dan vroeg komen veel mensen in aanraking met deze silent killer. Het gaat dan doorgaans om een verstoorde cholesterolbalans: te veel slecht cholesterol ten opzichte van het goede (inderdaad, dat is er ook). Met voldoende goed en zo min mogelijk slecht cholesterol in je lijf heb je aanzienlijk meer kans op een langer en prettiger leven, met minder ziektes.
Bepaalde eetgewoonten kunnen je daarbij helpen, zodat heel wat ellende je bespaard kan blijven. De juiste voedingsmiddelen kunnen zelfs een deel van de schade herstellen die je lichaam eerder heeft opgelopen. Medicatie kan misschien zo worden voorkomen. Als je die voedingsmiddelen ook nog eens kunt verwerken in heerlijke gerechten, is zo'n aanpak geen corvee, maar een genot!
Cholesterol is het eerste deel van een nieuwe serie van de zussen Jansen: 'Lekker & belangrijk'. Elk deel is gewijd aan een bepaald probleem.
Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine vertaalt Annemiekes inzichten naar de praktijk, met eenvoudige, doenbare gerechten. Ook ontwerpt en fotografeert ze hun kookboeken, waarvan dit het vierde is. Samen hebben ze een kookcolumn in dagblad Trouw.
* Welke voedingsstoffen zijn goed?
* Wat kun je qua eten en drinken beter laten staan?
* Wat zijn goede leefstijlkeuzes?
Een 'te hoog cholesterol'. Vaker laat dan vroeg komen veel mensen in aanraking met deze silent killer. Het gaat dan doorgaans om een verstoorde cholesterolbalans: te veel slecht cholesterol ten opzichte van het goede (inderdaad, dat is er ook). Met voldoende goed en zo min mogelijk slecht cholesterol in je lijf heb je aanzienlijk meer kans op een langer en prettiger leven, met minder ziektes.
Bepaalde eetgewoonten kunnen je daarbij helpen, zodat heel wat ellende je bespaard kan blijven. De juiste voedingsmiddelen kunnen zelfs een deel van de schade herstellen die je lichaam eerder heeft opgelopen. Medicatie kan misschien zo worden voorkomen. Als je die voedingsmiddelen ook nog eens kunt verwerken in heerlijke gerechten, is zo'n aanpak geen corvee, maar een genot!
Cholesterol is het eerste deel van een nieuwe serie van de zussen Jansen: 'Lekker & belangrijk'. Elk deel is gewijd aan een bepaald probleem.
Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine vertaalt Annemiekes inzichten naar de praktijk, met eenvoudige, doenbare gerechten. Ook ontwerpt en fotografeert ze hun kookboeken, waarvan dit het vierde is. Samen hebben ze een kookcolumn in dagblad Trouw.
Auteur | | Janine Jansen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |