Culture Cuisine Cooking - An East Java Peranakan Memoir
Dit bijzondere kookboek is de herinnering aan
een plek; Malang, Oost-Java,
een tijd; de 20ste eeuw,
een gemeenschap: de Indonesisch-Chinese of Peranakan families.
Hoewel Chinezen al eeuwen in Indonesiƫ wonen, werden zij lange tijd als vreemdelingen beschouwd. In de 21ste eeuw kantelt dit beeld en sindsdien maken de Peranakan families deel uit van de moderne Indonesische gemeenschap.
Het boek bevat 80 recepten van Ietje Go Pheek Thoo, geboren in 1911 in een Chinese familie die sinds de vroege 19de eeuw op Java resideerde. De eerste notities van mevrouw Go dateren uit 1930, het kookboek bleef bij haar tot ze in 2000 in Nederland overleed.
Paul Freedman is Chester D. Tripp hoogleraar geschiedenis aan Yale University. Tot zijn specialiteiten behoort de geschiedenis van de keuken.
Meertalig boek met recepten in het Nederlands, Indonesisch en Engels.
een plek; Malang, Oost-Java,
een tijd; de 20ste eeuw,
een gemeenschap: de Indonesisch-Chinese of Peranakan families.
Hoewel Chinezen al eeuwen in Indonesiƫ wonen, werden zij lange tijd als vreemdelingen beschouwd. In de 21ste eeuw kantelt dit beeld en sindsdien maken de Peranakan families deel uit van de moderne Indonesische gemeenschap.
Het boek bevat 80 recepten van Ietje Go Pheek Thoo, geboren in 1911 in een Chinese familie die sinds de vroege 19de eeuw op Java resideerde. De eerste notities van mevrouw Go dateren uit 1930, het kookboek bleef bij haar tot ze in 2000 in Nederland overleed.
Paul Freedman is Chester D. Tripp hoogleraar geschiedenis aan Yale University. Tot zijn specialiteiten behoort de geschiedenis van de keuken.
Meertalig boek met recepten in het Nederlands, Indonesisch en Engels.
Auteur | | Paul Freedman |
Taal | | Engels |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |