De Oude Belgen

De Oude Belgen

De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:
• Wie maakte de eerse filet américain?
• Waarom eten we konijn met pruimen?
• En bloedworst met appelmoes?
• Wanneer werden de eerste tomaten gevuld met garnalen?
• Lagen de Spanjaarden aan de oorsprong van escaveche?
• Is matoufet al meer dan 400 jaar oud?
• Wat is de oorsprong van paling in ’t groen?
• En was waterzooi echt een zootje uit het water?
In ‘De Oude Belgen in de Keuken’ doet Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de originele bereiding, vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het gerecht, en geeft lekkere adressen uit hun stad of streek van herkomst. Wouter Van Vooren stond in voor de beelden die u nog meer zullen doen watertanden.
Chef Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente maakte verrassende nieuwe versies van deze soms oeroude traditionals.
De Oude Belgen in de Keuken is zowel een kookboek, een culinair geschiedenisboek als een toeristisch lekkerboek.


Auteur | Marc Declercq
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789058977199
Boekomslag voor ISBN: 9789490028497
Boekomslag voor ISBN: 9780062911223
Boekomslag voor ISBN: 9789020976366
Boekomslag voor ISBN: 9789020996586
Boekomslag voor ISBN: 9789460582523


Boekn ©