Puur India
De nieuwe smaken van de moderne Indiase keuken
Puur India is een handleiding om regelmatig thuis Indiaas te koken. De recepten komen uit alle
delen van India, van de rijke Mogol-keuken in het noorden met veel vleesgerechten tot de
vegetarische keuken in Tamil Nadu; van de curry's op basis van kokosmelk in Goa en Kerala tot
de vurige visgerechten van Bengalen en Assam.
De recepten zijn gebaseerd op gerechten zoals ze in India thuis worden bereid, op streetfood-
gerechten, en op de menu's van verschillende Indiase restaurants. De bereiding is eenvoudig en
duidelijk beschreven. Om de thuiskok te helpen bij het samenstellen van een volledige maaltijd
heeft Atul een aantal menu's gemaakt en geeft hij algemene richtlijnen voor goede combinaties
van gerechten.
Atul Kochhar werd geboren in Jamshedpur in oost-India. Hij begon zijn carrière in het
exclusieve Oberoi Hotel in New Delhi, waarna hij in 1994 naar Londen vertrok. Hij werkte
zichzelf op tot een van de chef-koks in Engeland die door de critici het meest worden bejubeld.
Voor zijn werk als chef-kok in het Tamarind kreeg hij een Michelin-ster, waarmee hij de tweede
Indiase chef ter wereld werd met deze onderscheiding.
Atul heeft nu een eigen restaurant, Benares op Berkeley Square in Mayfair.
Auteur | | Atul Kochhar |
Taal | | Nederlands |
Type | | Bindwijze overig |
Categorie | | Kookboeken |