Meesterlijk Junior Snoep
Snoepen doen we allemaal weleens, toch? Maar als je snoept, weet je dan waar dat snoep vandaan komt? De meeste snoepjes komen tegenwoordig uit de fabriek, waar grote machines onvoorstelbaar grote bergen suiker omtoveren tot snoep in alle kleuren en smaken die je je bedenken kunt.
Maar wist je dat snoep vroeger werd gemaakt door de bakker? Echt waar! Bij de suikerbakker kon je terecht voor fruitsnoepjes en andere suikerproducten, zoals jam en limonade. Dus ja, wie kan je beter vertellen hoe snoep wordt gemaakt dan de bekendste bakker van Nederland?
In dit boek vertellen Robèrt van Beckhoven en zijn team je alles wat er te weten valt over snoep en suiker. En dat is een heleboel. Want hoe wordt suiker eigenlijk gemaakt? Wat is het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker? Welke soorten suikers zijn er nog meer? En waarom was snoepen vroeger alleen voor rijke mensen?
Als je dat allemaal weet, is het natuurlijk des te leuker om zelf ook eens snoepjes te maken. Robèrt helpt je op weg met handige tips en zijn favoriete recepten voor snoepjes: van spekken en toffees tot Engelse fopdrop. Voor je het weet heb je een snoeptrommel vol. En dan komt misschien nog wel het allerleukste: je zelfgemaakte snoep uitdelen!
Voor kinderen t/m 14 jaar. Ook handig voor spreekbeurten!
Auteur | | Robert van Beckhoven |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |