Meesterlijk Junior Brood
In Nederland zijn we dol op brood. We eten er per jaar met z’n allen meer dan een miljard kilo van! Maar weet jij eigenlijk hoe brood precies wordt gemaakt?
In dit boek vertellen Robèrt van Beckhoven en zijn team je alles wat er te weten valt over brood. Robèrt is de meest Meesterlijke bakker van Nederland (Meester Patissier én Meester Boulanger) en weet er dus alles van. We beginnen met een duik in de geschiedenis, want wanneer en hoe is brood eigenlijk ontstaan? Vervolgens nemen we je mee langs alle ingrediënten die je nodig hebt om brood te bakken.
Hoe wordt van graan bijvoorbeeld meel gemaakt? Wat is het verschil tussen meel en bloem? Een brood krijg je lekker luchtig met desem of gist, maar waarom zou je voor het één of het ander kiezen? En waarom is zout belangrijk, behalve vanwege de smaak?
Natuurlijk geeft Robèrt óók de leukste recepten om zelf mee te oefenen. Zo tover jij straks de mooiste zelfgebakken broodjes uit de oven!
Voor kinderen t/m 14 jaar. Ook handig voor spreekbeurten!
Auteur | | Robert van Beckhoven |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | |