Zuid Kookt!
Neem een enthousiaste Rotterdamse chef-kok: Rob Baris. Voeg daar een flinke schep bijzondere Rotterdammers aan toe. Kunstenaars, koks, schrijvers, wetenschappers, bestuurders, sporters, culinair recensenten, ondernemers en heel veel jonge en oude buurtbewoners. Breng al die mensen 'aan de kook' in een fijne kookstudio aan het Deliplein in Rotterdam-Zuid. Het resultaat: een prachtig uitgevoerd kookboek over koken, proeven en het leven op Zuid. In Zuid Kookt! neemt de chef-kok thematisch samengestelde groepen mee op ontdekkingsreis door Rotterdam-Zuid. Tijdens het groenten snijden en vis bakken, vertellen zij wat Rotterdam-Zuid smaak geeft. Naast goed werkbare recepten en uitneembare boodschappenlijstjes voor gerechten (die bereid worden met ingrediƫnten van de Afrikaandermarkt) geeft Zuid Kookt! ook achtergrondverhalen, foto's en interviews over de buurten, over de geschiedenis van de markt en van Katendrecht met (stedenbouwkundige) plannen voor de toekomst. Proef zelf!
Auteur | | I. de Vette |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |