Alles kan beter
In het boek 'Alles Kan Beter' geeft Luc van Bussel zich helemaal bloot. Na vijftig levensjaren, doorgebracht in o.a. Vlaanderen, Duitsland en Nederland, en dertig bedrijfsleven-jaren deelt hij in dit boek de tien belangrijkste factoren die succesbepalend waren in de zakelijke leven. Luc van Bussel startte zijn loopbaan op bijzondere wijze bij Holiday Inn in Frankfurt, was twaalf jaar werkzaam in leidende functies bij Center Parcs Europe en was de afgelopen dertien jaar Bestuursvoorzitter van The Alwaysbemobile Company: het moederbedrijf van Profile Tyrecenter. Het franchisebedrijf groeide van 2 miljoen (1999) naar 145 miljoen (2012) euro omzet en werd winnaar van aansprekende prijzen zoals de FD Gouden Gazellen Award, de NFV Franchise Trofee en vijf keer de titel Best Managed Company.
De rol van de CEO is meer dan ooit succesbepalend geworden en vraagt een nieuw telescopische en microscopische vermogen. Daarnaast is inspiratie en motivatie onlosmakelijk verbonden met de persoon en de visie van de CEO. De CEO als 'mensen-mens' heeft een paradoxale taak om nooit tevreden te zijn over het heden en verleden en moet toch zijn team tot topprestaties leiden. Het grootst vieren van kleine en grote prestaties siert de nieuwe CEO als perfecte coach van zijn team, zonder dat er een comfortzone ontstaat. Volgens Luc van Bussel zijn 'de mensen de baas' en is de CEO de nieuwe coach naar succes. Groei is volgens Luc van Bussel het gevolg van twee belangrijke factoren: Permanent visionair, visueel en creatief leiderschap op CEO-niveau en intense aardigheid en nederigheid op leidinggevend niveau. 'Duidelijkheid en ruimte zijn de toverwoorden van Luc van Bussel. Volgens Van Bussel kunnen bedrijven permanent organisch groeien als aan beide factoren hoogst consequent wordt voldaan op het hoogste niveau, inclusief de Raad van Commissarissen.
De digitale revolutie maakt de exploitatie van klassieke bedrijven steeds complexer. De klant is nu echt 'de baas' geworden en de smartphone het wapen naar vrijheid en onafhankelijkheid. Luc van Bussel schetst heel concreet hoe de CEO zijn bedrijf naar de nieuwe werkelijkheid kan leiden, zonder onderweg schade op te lopen. Hij laat succesvolle bedrijven aan het woord die zijn voorgegaan. Het boek schetst de historische verandering van het SWOT-model naar het SPOT-model en laat zien hoe het ERIKA-model bedrijven vlijmscherp moet houden om groei te waarborgen. Groeien is volgens Van Bussel een hoogst emotionele ambitie van de CEO om het altijd 'beter' te willen doen. De CEO als bestuurder bestaat volgens hem niet meer.
Van Bussel noemt zijn nieuwe boek een management-roman omdat hij zijn zakelijke inzichten laat versmelten met zijn persoonlijke levenservaringen. Het boek bevat vermakelijke èn interessante verhalen en anekdotes uit zijn eigen leven, wat 'Alles Kan Beter' een lezenswaardig boek maakt. Zakenlevenswijs en persoonlijk.
'Alles Kan Beter' is het tweede boek van Luc van Bussel. In zijn eerste boek (2008) 'INFARCT' onthulde Luc van Bussel de oorzaken van het file-leed in Nederland en schetste de gevolgen voor de toekomst. Hij voorspelde een verkeersinfarct in 2020 als gevolg van het gebrek aan historische, politieke visie en noodzakelijke investeringen in het wegennet in Nederland. INFARCT werd een politieke wake-up call en bleek een inspiratie voor de politiek. Luc van Bussel werd een veel gevraagde spreker over dit typische Nederlandse onderwerp. Intussen zijn de files aan de betere hand en kunnen we weer bijna doorrijden. www.infarct-digitaal.nl
Auteur | | Luc van Bussel |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde |