La cucina povera
"Een Italiaans kookboek voor barre tijden: La Cucina Povera, letterlijk 'De arme keuken', bewijst dat heerlijk
en gezond Italiaans eten ook kan met een krap budget. Het is het zesde deel in de prachtige serie kook-
kijkboeken van Holtrop en Morren en richt zich ditmaal op de Zuid-Italiaanse keuken.
Behalve aan goede ingrediënten in Holtrops recepten is ook aan de ingrediënten van deze fraaie uitgave
veel aandacht besteed. De zwart-witfotografie van Morren en zijn bescheiden kleurgebruik ondersteunen
de basisgedacht van 'la cucina povera': met beperkte middelen kun je toch iets moois/lekkers maken.
In tijden van crisis een fijne boodschap."
De Smaak van Italië, september 2009
"La Cucina Povera – de arme keuken – is het zesde kookboek dat Roelf Holtrop en Hans Morren hebben
gemaakt. Wat je nu echt een serie kunt noemen, munt uit door de prachtige uitvoering en de prettige
receptuur. Bovendien zit het boek vol met aardige feiten over voeding (bij elk recept de voedingswaarden!).
Hier dus met name de voeding van de armen – en zijn we dat niet allemaal een beetje in deze crisistijd? – gelardeerd met literaire citaten... Geen gelikte, kleurige foto's van recepten, maar mooie gestileerde
zwart-wit foto's. De citaten zijn vaak zeer onthullend en stemmen tot nadenken: 'Si stava meglio quande
si stavo peggio', vertaald als: 'We zouden er beter aan toe zijn als het slechter met ons zou gaan'... beter
arm in Italië dan in Nederland denk je dan."
Johannes van Dam, Het Parool, 28 maart 2009
Auteur | | R. Holtrop |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |