Het Maastrichts kookboek
34 lekkere authentiek Maastrichtse gerechten gebundeld
Reubesop, knien in ’t zoer, tête de veau, verrekespu en speenvarken in gelei (speebak). Stuk voor stuk Maastrichtse culinaire hoogstandjes die een begrip zijn in Mestreech. Maar hoe maak je ze klaar? Of liever gezegd: hoe maakte oma ze altijd klaar? Want de smaak van nu kan volgens velen niet meer tippen aan de smaak van vroeger.
De receptenwedstrijd – waarbij oma’s met hun kleinkinderen werden uitgenodigd hun Maastrichtse keukengeheimen prijs te geven, leidde tot zo’n 400 inzendingen. Een deskundige jury onder voorzitterschap van de jonge kok Jules Crousen maakte daaruit een selectie van 34 overheerlijke gerechten. Deze werden 4 oktober tijdens een culinair kookevenement bereid, geproefd, gejureerd en op foto vastgelegd. Deze foto’s zijn ook in Het Maastrichts Kookboek terug te vinden.
Auteur | | Kracht 12 |
Taal | | Nederlands |
Type | | |
Categorie | |