Streekproducten Uit Limburg

Streekproducten Uit Limburg

Tot de geneugten van Limburg behoort ongetwijfeld de keuken met ingrediënten van eigen bodem. Die ingrediënten maken weer furore, terug van weggeweest en nieuw, authentiek of uitheems maar hier thuisgebracht. Dit boek portretteert 31 Limburgse streekproducten en hun makers. Van bier tot kruiden, van varken tot rabarber. En meer. U kunt er meteen mee aan de slag, want bekende en minder bekende koks voegen er 31 recepten aan toe. Ria Joosten, promotor van het Limburgse streekproduct: ''Limburg doet het heel goed met haar streekproducten, met name het noorden en midden van onze provincie. Dat heeft te maken met de armoede die hier vroeger was op de zandgronden. Tegenslag maakt mensen extra inventief. De laatste decennia zie je dat de landbouw door schaalvergroting in een verdringingsmarkt zit. Veel bedrijven bieden nog maar weinig toegevoegde waarde. Dan moet je méér gaan doen met je producten. Het is de kunst om nieuwe dingen te doen.''

Auteur | Bert Salden
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789461883551
Boekomslag voor ISBN: 9789491561993
Boekomslag voor ISBN: 9789052321349
Boekomslag voor ISBN: 9789463981071
Boekomslag voor ISBN: 9789066116870


Boekn ©