Fondue

Fondue

Fondues zijn makkelijk te maken en een erg leuke manier om met vrienden of familie te eten. De sauzen kunnen van allerlei ingrediënten worden gemaakt – van kaas en soep tot chocolade – en je kunt er ook van alles in dopen. Het woord fondue is Frans voor “gesmolten”. Een traditionele Zwitserse fondue wordt gemaakt van een mengsel van kaassoorten met wijn, bier of likeur. Maar tegenwoordig zijn groenten, vruchten, vlees en zeebanket ook populair. De Zwitsers verdelen fondue in vijf categorieën: kaas, Bourgondisch (olie), Bacchus (wijn), Oosters en chocolade. Voor een Bourgondische fondue worden rauw vlees en andere ingrediënten aan tafel in een pan hete olie bereid. In een Bacchusfondue vormen wijn of bier het kooknat, terwijl chocoladefondue een favoriet dessert is. Oosterse fondues beginnen met water of bouillon. Dit kooknat wordt op tafel gezet in een vuurpot. Dan kookt men vlees of groenten in het kooknat, waarna de bouillon als finale wordt opgediend.
Het hindert niet of een fondue nu een oosters of westers uitgangspunt heeft, of hartig of zoet is. Dit kookboek bevat een schat aan ideeën uit alle vijf fonduecategorieën. De recepten variëren van een klassieke kaasfondue en een fondue Mexicana tot verrassingen als een Griekse lamsvleesfondue, fondue van reepjes vis met kerrie en een oosterse vegetarische vuurpot. Bij jou of bij mij thuis, fondue is altijd een feest!

Auteur | Onbekend
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9781405441841
Boekomslag voor ISBN: 9789080703681
Boekomslag voor ISBN: 9789059204171
Boekomslag voor ISBN: 9798548789396
Boekomslag voor ISBN: 9789461442031


Boekn ©