Het kookboek van Alice B. Toklas
Het kookboek van Alice B. Toklas werd voor het eerst in 1954 gepubliceerd en is meer dan een verzameling van zo'n 300 recepten: het is een boek vol verhalen over bijzondere diners. Toklas leefde, kookte en hield open huis in Parijs samen met haar levensgezellin Gertrude Stein.
Veertig jaar lang maakte ze bijzondere gerechten voor vrienden als Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse, Scott Fitzgerald en Guillaume Apollinaire.
In hoofdstukken als 'Gerechten voor kunstenaars', 'De groentetuinen in Biligin' en 'Eten bij de Fransen thuis' haalt Toklas herinneringen op aan vrienden en aan de verrukkelijke gerechten die op tafel verschenen.
Veertig jaar lang maakte ze bijzondere gerechten voor vrienden als Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse, Scott Fitzgerald en Guillaume Apollinaire.
In hoofdstukken als 'Gerechten voor kunstenaars', 'De groentetuinen in Biligin' en 'Eten bij de Fransen thuis' haalt Toklas herinneringen op aan vrienden en aan de verrukkelijke gerechten die op tafel verschenen.
Auteur | | Alice B. Toklas |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |