De Traditionele Franse keuken

De Traditionele Franse keuken

De nouvelle cuisine heeft haar langste tijd wel gehad. Mensen met smaak en gezond verstand houden uiteraard nog wel van 'haute cuisine', maar geven daarbij tegenwoordig de voorkeur aan eerlijke en zuivere gerechten. De traditionele Franse keuken is een uitstekende gids bij de terugkeer naar het oorspronkelijke voedsel, want de traditionele keuken van de bevolking op het Franse platteland is in feite de basis van de haute cuisine.

Van de rijke eenvoud van de Normandische keuken tot de overvloed en weelde van de keuken uit de Provence, van de Corsicaanse keuken met de Italiaanse invloeden tot de montagnard-recepten uit de Savoie-Alpen en de stamppotten uit de Elzas - iedere regio in Frankrijk heeft een eigen traditionele stijl die zijn oorsprong vindt in het specifieke landschap en klimaat, maar ook in de streekgebonden flora en fauna. Brigitte Tilleray bezocht alle streken van Frankrijk minstens een jaar om een verzameling originele, gezonde en gevarieerde gerechten bijeen te kunnen brengen. Op haar reizen schoof zij aan bij eenvoudige plattelandsmensen, vissers, schaapherders, boeren en mijnwerkers. Of het nu gaat om een strandfeest, gebakken mosselen op de 14e juli, of een warme stamppot ergens hoog in de bergen terwijl de eerste sneeuw valt, bij alle variatie ontdekte de auteur steeds het fascinerende en herkenbare patroon dat aan de basis ligt van de traditionele Franse keuken.

De traditionele Franse keuken bevat schitterende foto's van David George en zo'n 200 authentieke, originele recepten door Brigitte Tilleray. Daarmee is die boek een fantastische bijdrage tot een van Europas meest opwindende eetculturen.

Auteur | Brigitte Tilleray
Taal | Nederlands
Type | Bindwijze overig
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789083181103
Boekomslag voor ISBN: 9789036618373
Boekomslag voor ISBN: 9789032509231
Boekomslag voor ISBN: 9789021555980
Boekomslag voor ISBN: 9789043931533
Boekomslag voor ISBN: 9789036620000


Boekn ©