Antilliaanse Keuken

Antilliaanse Keuken

De bevolking, de taal en de muziek op de Antillen zijn het resultaat van het samensmelten van verschillende volkeren en culturen. Ook op het culinaire vlak vindt men invloeden uit alle windstreken en de keuken bevat een mengsel van in- en uitheemse gerechten die stuk voor stuk zeer smakelijk zijn. De oorspronkelijke bewoners - de indianen en de Spanjaarden, de Hollanders, aangevoerde slaven uit Afrika en de Sefardische joden - hebben ieder een bijdrage geleverd aan de Antilliaanse keuken, waardoor deze zeer gevarieerd werd.
Een veel gegeten en typisch Antilliaans gerecht is ’funchi’: een soort brij van maisgriesmeel, water, zout en boter die bij het hoofdgerecht onze rijst of aardappelen vervangt. Verder gebruiken de Antillianen veel kruiden en specerijen in hét eten die, net als bijna alle verse voedingsmiddelen, gekocht worden aan de zogenaamde barkjes, een drijvende groentemarkt afkomstig van het vasteland.
De Antilliaanse keuken bestaat uit een keuze uit de lekkerste Antilliaanse recepten en levert verschillende mogelijkheden op om een temperamentvolle maaltijd op tafel te zetten.
En als u ook nog wilt weten waarom u uw keuken rood moet verven en waarom u altijd peterselie in uw portemonnaie moet opbergen, dan biedt dit boek leerzame suggesties.
Sonia Garmers werd geboren op de Antillen, maar woont al geruime tijd in Nederland. Zij geniet grote bekendheid als schrijfster van kinderboeken, radiocolumns, mede door haar warme, joviale persoonlijkheid.

Auteur | Sonia Garmers
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789082438246
Boekomslag voor ISBN: 9789082438215
Boekomslag voor ISBN: 9789082438239
Boekomslag voor ISBN: 9789059472587
Boekomslag voor ISBN: 9789461431431
Boekomslag voor ISBN: 9789082438277


Boekn ©