Handboek Rehabilitatie Voor Zorg En Welzijn

Handboek Rehabilitatie Voor Zorg En Welzijn

Mensen met ernstige en langdurige beperkingen kunnen moeite hebben om in de maatschappij te functioneren. Naast deze beperkingen belemmeren ook uitsluiting en stigmatisering hen in het vervullen van sociale rollen en in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Rehabilitatie gaat uit van de wensen, sterke kanten en groeimogelijkheden van mensen met beperkingen. De hedendaagse zorg- of hulpverlener speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van deze positieve aspecten. Intensief aandacht besteden aan de sterke kanten van mensen leidt tot onvermoede resultaten en werkt inspirerend.

Met dit Handboek rehabilitatie voor zorg en welzijn kunnen (toekomstige) professionals de specifieke kennis, vaardigheden en attitudes verwerven die het rehabilitatiewerk van hen vraagt. Het eerste deel van dit boek behandelt de relevante theorieën en helpt zo om een werkbare visie op leven met een beperking te ontwikkelen. Het tweede deel gaat over de praktische toepassing van rehabilitatie op verschillende levensgebieden en doelgroepen. In het hele handboek wordt er aandacht besteed aan reflectie door middel van uitgebreide casuïstiek en studieactiviteiten.
Hiermee is het Handboek rehabilitatie voor zorg en welzijn een compleet studieboek voor studenten die een hbo-opleiding voor zorg- of hulpverlener volgen en voor cliëntgebonden werkers in zorg en welzijn, bijvoorbeeld MWDers, SPHers, (sociaal)psychiatrisch verpleegkundigen en ergotherapeuten.

Lies Korevaar is als lector Rehabilitatie verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen.
Jos Dröes is hoofdopleider van de Stichting Rehabilitatie 92 en psychiater bij de Parnassia Bavo Groep in Rotterdam.

Auteur | Lies Korevaar
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Mens & Maatschappij

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789046902646
Boekomslag voor ISBN: 9789046905104
Boekomslag voor ISBN: 9789075569391
Boekomslag voor ISBN: 9789062830527
Boekomslag voor ISBN: 9789066653566
Boekomslag voor ISBN: 9789037702460


Boekn ©