Als Je Lang Ziek Bent Moet Je Goed Eten
Als je lang ziek bent, moet je goed eten
Dieetadviezen voor kankerpatiënten, bij multiple sclerose en reuma
In onze tijd willen steeds meer mensen hun voedingspatroon veranderen omdat veel levensmiddelen door de teeltwijze en door bewerkingen en chemische toevoegingen hun kwaliteit hebben verloren. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je van een voeding met aardappelen, groente en vlees overschakelen op een vegetarische voeding met groente en granen?
Vreni de Jong, die o.m. medewerkster is aan het Louis Bolk Instituut, maakt in dit boekje duidelijk, dat die overschakeling een bepaald proces is en niet van de ene op de andere dag kan plaatsvinden. Op heldere wijze beschrijft zij hoe we onze spijsvertering kunnen wennen aan volle granen, wat we bij de verschillende maaltijden of als tussendoortje kunnen eten, welke alternatieven er zijn voor koffie en thee, enzovoort.
De praktische adviezen en de vele eenvoudige en originele recepten bewezen, dat het klaarmaken en eten van volwaardig voedsel ook een plezier kan zijn, waarbij het vooral van belang is, elk fanatiek gedrag te vermijden.
Het boekje richt zich in de eerste plaats tot mensen die lijden aan een langdurige ziekte. Mevr. L.C. Baarspul, diëtiste van de Zeylmans van Emmichovenkliniek te Bilthoven, geeft in de inleiding een aantal gezichtspunten met betrekking tot de voeding voor langdurig zieken. Juist voor deze groep mensen is de overschakeling op een volwaardige voeding belangrijk, omdat een goede voeding de behandeling kan ondersteunen.
Auteur | | V. de Jong |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |