Excellentie in de keuken

Excellentie in de keuken

De hoofdredacteur van het Franse zondagsblad 'Journal du Dimanche' lunchte bij de sterrenkok Robuchon en kwam zo onder de indruk van diens gerechten dat hij hem vroeg aan zijn tijdschrift mee te willen werken. Robuchons bijdragen bestaan uit artikelen over een voedingsmiddel en een recept. Dit boek bevat een bundeling van die 'columns', gesorteerd naar jaargetijde. Het informatieve artikel van meestal één pagina wordt op de rechterbladzijde prachtig geïllustreerd met een reproduktie van een botanische prent of gravure, illustraties met achterin een voorbeeldige verantwoording van herkomst. De recepten zijn duidelijk: in de kantlijn de ingrediënten, handelingen puntsgewijs en aan het einde een weloverwogen wijnadvies. Geïllustreerd met prachtige, soms paginagrote gerechtfoto's van topkwaliteit. Geen boek voor een breed publiek. Wèl heel informatief èn stimulerend voor vakgenoten en liefhebbers. Met een register op recepten en een op ingrediënten. Omslag toont een soepterrine met pompoen.

Auteur | Joël Robuchon
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9782841238538
Boekomslag voor ISBN: 9781906502225
Boekomslag voor ISBN: 9789026933202
Boekomslag voor ISBN: 9782841238200
Boekomslag voor ISBN: 9789021580067
Boekomslag voor ISBN: 9782759407439


Boekn ©