De 100 lekkerste pastasauzen

De 100 lekkerste pastasauzen

Pasta is altijd de glorie van de Italiaanse keuken geweest. De Italiaanse pasta heeft de wereld veroverd.Voedingsdeskundigen blazen vrijwel dagelijks in hun rapporten de loftrompet over de mediterrane eetgewoonten, die het meest gezond en natuurlijk zouden zijn. Weinig vet, niet te veel eiwitten, veel vitaminen en koolhydraten. Italianen eten veel groenten, vis en pasta. pasta is op zich geen dikmaker, maar sommige sauzen vragen enige bescheidenheid van de consument. Koks van uiteenlopende nationaliteiten grijpen als ze moeten koken voor hun vrienden of hongerige gezinsleden naar pasta. Misschien is de pasta-kok buiten Italië zich niet zo bewust van al die uitgebreide variatiemogelijkheden die pasta biedt. Wie meer dan zes verschilende sauzen op zijn repertoire heeft staan is al een pasta-expert. maar iedere streek in Italië kent zijn eigen saus. De groene groentesauzen uit Apulië in de hiel van Italië, de sauzen van gehakt en tomaten uit de streek rond Napels, de verfijnde verwerking

Auteur | Diane Seed
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789061129905
Boekomslag voor ISBN: 9789045221212
Boekomslag voor ISBN: 9789060975794
Boekomslag voor ISBN: 9789048859696
Boekomslag voor ISBN: 9789048308491
Boekomslag voor ISBN: 8716963616623


Boekn ©