De 100 lekkerste pastasauzen
Pasta is altijd de glorie van de Italiaanse keuken geweest. De Italiaanse pasta heeft de wereld veroverd.Voedingsdeskundigen blazen vrijwel dagelijks in hun rapporten de loftrompet over de mediterrane eetgewoonten, die het meest gezond en natuurlijk zouden zijn. Weinig vet, niet te veel eiwitten, veel vitaminen en koolhydraten. Italianen eten veel groenten, vis en pasta. pasta is op zich geen dikmaker, maar sommige sauzen vragen enige bescheidenheid van de consument. Koks van uiteenlopende nationaliteiten grijpen als ze moeten koken voor hun vrienden of hongerige gezinsleden naar pasta. Misschien is de pasta-kok buiten Italië zich niet zo bewust van al die uitgebreide variatiemogelijkheden die pasta biedt. Wie meer dan zes verschilende sauzen op zijn repertoire heeft staan is al een pasta-expert. maar iedere streek in Italië kent zijn eigen saus. De groene groentesauzen uit Apulië in de hiel van Italië, de sauzen van gehakt en tomaten uit de streek rond Napels, de verfijnde verwerking
Auteur | | Diane Seed |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |