Specerijen
: van gewoon tot bijzonder, recepten uit de hele wereld // Informatief kookboek over allerlei specerijen en kruidenmengsels met recepten, ingedeeld per werelddeel of gedeelte daarvan (behalve Australie): Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en het Midden-Oosten, Zuid-, Oost- en Zuid-Oost-Azie. Ieder gebied wordt kort ingeleid waarna wetenswaardigheden over een specifieke specerij als b.v. chilipepers, saffraan, kardemom, peperbessen enz., gevolgd door recepten. Bijna elk recept wordt kort toegelicht, vooral m.b.t. tot de gebruikte specerij. Op de tegenoverliggende pagina een mooi gestileerde gerechtfoto. Per gebied wordt elk receptengedeelte afgesloten met een aantal recepten voor specerijenmengsels. Tot slot algemene tips voor het koken met specerijen, een informatief specerijen-abc, een korte literatuuropgave en een alfabetisch register. De vertaling is correct maar de Britse maatvoering is vaak te strikt. Klein tot erg klein lettertype. Aantrekkelijk uitgegeven boek, met inspirerende recepten voor koks met enige ervaring. Mooie omslagfoto.
Auteur | | Manisha Gambhir Harkins |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |