Veilig voedsel

Veilig voedsel

Geschat wordt dat, in Nederland, jaarlijks twee miljoen mensen ziek worden van voedsel. De vraag naar veilig voedsel, voedingsmiddelen met beheersbare gezondheidsrisico¿s, is groot. Het waarborgen van veilig voedsel is belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan de catering, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengen.

Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. Er wordt eerst uitgebreid ingegaan op de microbiologische kant. Aan bod komen onderwerpen als groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, voedselpathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Vervolgens worden de belangrijkste chemische factoren besproken waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen. Ten slotte eindigt het boek met de behandeling van mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters.

Doelgroep
Veilig voedsel is geschikt voor studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Auteur | Roelina Dijk
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Technologie & Bouwkunde

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789024418978
Boekomslag voor ISBN: 9789024445936
Boekomslag voor ISBN: 9789035228597
Boekomslag voor ISBN: 9789462363946
Boekomslag voor ISBN: 9789046906705
Boekomslag voor ISBN: 9789059566323


Boekn ©