Het Knoflookboekje
Knoflook is nauw verwant aan ui en prei en al duizenden jaren een onderdeel van ons dieet. Tegenwoordig is knoflook een belangrijk ingrediënt in de vele ''grote keukens'' van de hele wereld. Waar vroeger één teentje knoflook werd gebruikt, worden nu meerdere teentjes of zelfs een heel bolletje gebruikt.
Onze groeiende liefde voor knoflook wordt mede veroorzaakt door het feit dat knoflook ook een goede invloed heeft op onze gezondheid. Het kan infecties tegengaan, bloeddruk en cholesterol verlagen en verschillende studies wijzen uit dat het wellicht een gunstige invloed heeft op kanker. Of het nu rauw en scherp is, gekookt en zacht, knoflook speelt een belangrijke rol in alle recepten in dit boek. Knoflook in sausjes, soepen, vis, vlees, kip en vegetarische maaltijden, alles komt aan de orde.
Onze groeiende liefde voor knoflook wordt mede veroorzaakt door het feit dat knoflook ook een goede invloed heeft op onze gezondheid. Het kan infecties tegengaan, bloeddruk en cholesterol verlagen en verschillende studies wijzen uit dat het wellicht een gunstige invloed heeft op kanker. Of het nu rauw en scherp is, gekookt en zacht, knoflook speelt een belangrijke rol in alle recepten in dit boek. Knoflook in sausjes, soepen, vis, vlees, kip en vegetarische maaltijden, alles komt aan de orde.
Auteur | | Beverley Jollands |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |