Van aardappel tot friet
De aardappel, een voedingsproduct dat zo vertrouwd is en dat vele generaties lang zo goed als dagelijks op het bord kwam, kent een boeiende geschiedenis.
Dit unieke naslagwerk brengt het verhaal van deze eeuwenoude plant die we bijna exotisch kunnen noemen, een vreemde knol die in het begin met een zeker wantrouwen werd bekeken maar later tot voedsel voor miljoenen zou uitgroeien. Eeuwenlang overleefde de aardappel ziekten, mutaties, wijzigden de teeltmethodes en zorgde de patat voor welstand maar ook voor honger.
Vanzelfsprekend wordt in dit boek ook uitvoerig stilgestaan bij onze nationale trots: de Belgische friet met de zo typische saus- en snackcultuur. Belgische frietjes zijn sinds jaar en dag een snelle hap of een volwaardige maaltijd voor jong en oud, rijk en arm, die steeds vaker naar een culinair niveau wordt getild. Het frietkot kent een heerlijke geschiedenis en werd in 2017 erkend als immaterieel Belgisch erfgoed.
Dit unieke naslagwerk brengt het verhaal van deze eeuwenoude plant die we bijna exotisch kunnen noemen, een vreemde knol die in het begin met een zeker wantrouwen werd bekeken maar later tot voedsel voor miljoenen zou uitgroeien. Eeuwenlang overleefde de aardappel ziekten, mutaties, wijzigden de teeltmethodes en zorgde de patat voor welstand maar ook voor honger.
Vanzelfsprekend wordt in dit boek ook uitvoerig stilgestaan bij onze nationale trots: de Belgische friet met de zo typische saus- en snackcultuur. Belgische frietjes zijn sinds jaar en dag een snelle hap of een volwaardige maaltijd voor jong en oud, rijk en arm, die steeds vaker naar een culinair niveau wordt getild. Het frietkot kent een heerlijke geschiedenis en werd in 2017 erkend als immaterieel Belgisch erfgoed.
Auteur | | Andre Delcart |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |