Hop(scheuten)
Nieuw
Genieten
Alles over hop en hopscheuten
DELICATESSE
-Bijzonder culinair ingrediënt in de hoofdrol
-In samenwerking met de Poperingse Keurbroederschap Witte Ranke
- Hop is in. Kijk naar het succes van de lokale toeristische sector, van de erfgoedsector en van de streekgastronomie
-Goed onderbouwde teksten, actuele info, beklijvende foto’s, smakelijke recepten
Hopscheuten zijn een culinaire delicatesse. Vroeger voedsel van het gewone volk, vandaag de duurste groente ter wereld, uitsluitend in de betere restaurants te proeven tussen Kerstmis en Pasen.
Had de Romeinse geschiedschrijver Plinius het echt al over hopscheuten? Vanwaar die hoge prijs? Hoe zien hopscheuten eruit en hoe smaken ze? Zijn hopscheuten een typisch Vlaams product of serveren ook andere landen deze exclusieve groente? Kan je zelf hopscheuten kweken, bewaren en klaarmaken? Wat zijn de klassieke gerechten en hoe verwerken creatieve chef-koks hopscheuten in hun keuken?
Voor het eerst verschijnt een boek waarin je alles vindt over hop en hopscheuten. Bekende en onbekende Vlaamse chefs als Tim Boury (Belga Queen Gent), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof Watou), Steve Deconinck (Hof van Cleve Kruishoutem) e.a. gaan bovendien met het delicieuze product aan de slag en geven hun toprecepten prijs. Een fascinerend en smakelijk verhaal over gastronomie, maar ook over bier brouwen, geneeskracht en cosmetica…
Dit boek is een realisatie van de Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke, een vzw die zich al 25 jaar inzet voor Poperinge, de Poperingse gastronomie en de hopsector in het bijzonder. Auteur BART WEMAERE is voorzitter van De Witte Ranke.
Genieten
Alles over hop en hopscheuten
DELICATESSE
-Bijzonder culinair ingrediënt in de hoofdrol
-In samenwerking met de Poperingse Keurbroederschap Witte Ranke
- Hop is in. Kijk naar het succes van de lokale toeristische sector, van de erfgoedsector en van de streekgastronomie
-Goed onderbouwde teksten, actuele info, beklijvende foto’s, smakelijke recepten
Hopscheuten zijn een culinaire delicatesse. Vroeger voedsel van het gewone volk, vandaag de duurste groente ter wereld, uitsluitend in de betere restaurants te proeven tussen Kerstmis en Pasen.
Had de Romeinse geschiedschrijver Plinius het echt al over hopscheuten? Vanwaar die hoge prijs? Hoe zien hopscheuten eruit en hoe smaken ze? Zijn hopscheuten een typisch Vlaams product of serveren ook andere landen deze exclusieve groente? Kan je zelf hopscheuten kweken, bewaren en klaarmaken? Wat zijn de klassieke gerechten en hoe verwerken creatieve chef-koks hopscheuten in hun keuken?
Voor het eerst verschijnt een boek waarin je alles vindt over hop en hopscheuten. Bekende en onbekende Vlaamse chefs als Tim Boury (Belga Queen Gent), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof Watou), Steve Deconinck (Hof van Cleve Kruishoutem) e.a. gaan bovendien met het delicieuze product aan de slag en geven hun toprecepten prijs. Een fascinerend en smakelijk verhaal over gastronomie, maar ook over bier brouwen, geneeskracht en cosmetica…
Dit boek is een realisatie van de Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke, een vzw die zich al 25 jaar inzet voor Poperinge, de Poperingse gastronomie en de hopsector in het bijzonder. Auteur BART WEMAERE is voorzitter van De Witte Ranke.
Auteur | | Bart Wemaere |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |