De Smaak Van Wijn

De Smaak Van Wijn

Wijnkenner Guido van Imschoot leert je wijn proeven en gerechten met de juiste wijn combineren.
Bekende wijnliefhebbers zoals Johan Verminnen en Herman van Veen delen hun culinaire belevenissen.
Witte wijn bij vis, rode wijn bij vlees. De oude, eenvoudige regels om wijn en gerechten te combineren: gelden ze vandaag nog wel?
Franse wijnen en wereldwijnen, frisse en complexe, droge en zoete wijnen: de keuze is immens. Op ons bord komen ingrediënten, specerijen en kookstijlen uit de wereld aan bod. Hoe weet je dan welke wijn bij welk gerecht past? Of omgekeerd: een wijnliefhebber zoekt wel eens een gerecht dat samengaat met een fles uit zijn wijnkelder. In beide gevallen is De smaak van wijn dé ideale gastronomische gids!
Gido van Imschoot leert je de knepen van het wijnproeven; hoe de soort druif, de herkomst en de ‘opvoeding’ van de wijn de smaak bepalen. Hij zet je bovendien al aardig op weg met heerlijke recepten, passend bij elk wijntype. De schitterende foto’s doen je alvast watertanden. En voor je het weet combineer je zelf wijnen en gerechten alsof je nooit anders deed.
GIDO VAN IMSCHOOT, voorzitter van de Professionele Vlaamse Sommeliers, is gepassioneerd door wijn en gastronomie. Bij Davidsfonds/Leuven verscheen van hem Terug naar de wijngaard. De passie van jonge Franse wijnboeren.

Auteur | Gido van Imschoot
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789056158798
Boekomslag voor ISBN: 9789045038193
Boekomslag voor ISBN: 9789462672062
Boekomslag voor ISBN: 9789058269591


Boekn ©