Koken Met Stroop
nStroop begint met het verhaal van de families Wijnants en Groenendaels die de bewuste stroopfabriek in 1878 hebben opgericht. Gaandeweg verneem je alles over het ambachtelijk stoken van stroop en krijg je een heleboel leuke anekdotes geser-veerd. Deze worden op hun beurt afgewisseld met eenvoudige recepten die je perfect zelf kunt uitproberen. De gerechten bewijzen dat je met stroop veel meer kunt doen dan alleen maar pannenkoeken smeren. Speciaal voor het boek werd ook aan een aantal grote chefs gevraagd om een recept op basis van oude en nieuwe stroopsoorten uit te werken. Onder meer Jacques Colemont (Figaro), Christian Denis (Clos St.-Denis), Johan Lismont (Ambrozijn) en Christoph Smets (Taratata) namen de uitdaging aan en verwerkten het natuurproduct stroop in lichte salades, stoer wild en frivole zoetigheden. In dit boek kun je uitgebreid kennismaken met hun creaties. In februari 2007 werd de Stoomstroopfabriek van Borgloon de grote winnaar van de Vlaamse Monumentenstrijd. Stroop is een boek dat op zeer originele wijze lekkere gerechten combineert met een stukje industriƫle archeologie.
Auteur | | Dirk Onclin |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |