Hop in het bord
: De 100 beste bierrecepten // België, land van bier, maar (voorlopig) nog geen land van populaire biergerechten? In tegenstelling tot Wijn wordt bier bij ons inderdaad nog te veel beschouwd als een dorstlesser zonder meer. Hop in het bord is daarom een bundel met doenbare recepten, die eindelijk een klankbord geeft aan onze rijke biergastronomie. Het unieke is dat de recepten niet exclusief werden bekokstoofd door fornuizenartiesten, maar hoofdzakelijk weerspiegelen wat er in de keukens van Belgische gezinnen leeft. Hun originele amateurbereidingen werden immers in een speciale wedstrijd door een vakjury van culinair onderlegde journalisten en meester-koks beoordeeld en de beste recepten werden in dit boek opgenomen. De 100 recepten worden voorgeschoteld in vier duidelijke categorieën, namelijk witbieren (1), gueuze of fruitbieren (2), abdij- of trappistenbieren (3) en speciaalbieren van hoge gisting (4) en bieden een waaier aan voor-, hoofden nagerechten. Deze receptenbundel, de eerste voor én door bierliefhebbers bij mekaar gekookt en samengesteld door Frank Van der Auwera, toont aan dat bier als gastronomisch Ingrediënt smakelijke mogelijkheden biedt - ook voor amateurkoks - en uitstekend past in onze hedendaagse gezinskeuken.
Auteur | | Van Der Auwera |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |