Mens en voeding

Mens en voeding

Recent hebben diverse belangrijke nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van voedingsleer:
- er is een nieuwe Schijf van Vijf ingevoerd door het Voedingscentrum
- de Gezondheidsraad heeft nieuwe aanbevelingen gedaan op het gebied van gezonde voeding
- er is een nieuwe voedingsmiddelentabel
- er is een vegetarische Schijf van Vijf
- er is meer informatie over de veiligheid van vitamines.
Al deze nieuwe ontwikkelingen zijn verwerkt in de zesde, volledig herziene druk van 'Mens & Voeding'.

'Mens en voeding' biedt een overzicht van alle factoren die de voeding van de mens beïnvloeden. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysiologische aspecten aan de orde komen, maar ook gezondheids- en milieuaspecten, culturele, economische en technologische factoren. Dit alles is toegespitst op de situatie in Nederland, inclusief de regelgeving en wetgeving.

De 6e, herziene druk van Mens en Voeding is cursorisch van opzet, maar kan ook bij thematische en projectmatige onderwijsmethoden worden gebruikt. Het boek past goed in het competentiegericht onderwijs, waarbij uitgegaan wordt van beroepstaken. Om een flexibel gebruik van het boek mogelijk te maken is de inhoud verdeeld over vier blokken:
1. voedselvoorziening in de wereld
2. voedingsbehoeften
3. voedselkeuze, voedingsvoorlichting, voedselveiligheid
4. voeding in Nederland


Auteur | F.H. van der Boom-Binkhorst
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Onderwijs & Didactiek

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789055746170
Boekomslag voor ISBN: 9789055746095
Boekomslag voor ISBN: 9789055742295
Boekomslag voor ISBN: 9789400223950
Boekomslag voor ISBN: 9789001745646
Boekomslag voor ISBN: 9789055742400


Boekn ©