Mens en voeding
Recent hebben diverse belangrijke nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van voedingsleer:
- er is een nieuwe Schijf van Vijf ingevoerd door het Voedingscentrum
- de Gezondheidsraad heeft nieuwe aanbevelingen gedaan op het gebied van gezonde voeding
- er is een nieuwe voedingsmiddelentabel
- er is een vegetarische Schijf van Vijf
- er is meer informatie over de veiligheid van vitamines.
Al deze nieuwe ontwikkelingen zijn verwerkt in de zesde, volledig herziene druk van 'Mens & Voeding'.
'Mens en voeding' biedt een overzicht van alle factoren die de voeding van de mens beïnvloeden. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysiologische aspecten aan de orde komen, maar ook gezondheids- en milieuaspecten, culturele, economische en technologische factoren. Dit alles is toegespitst op de situatie in Nederland, inclusief de regelgeving en wetgeving.
De 6e, herziene druk van Mens en Voeding is cursorisch van opzet, maar kan ook bij thematische en projectmatige onderwijsmethoden worden gebruikt. Het boek past goed in het competentiegericht onderwijs, waarbij uitgegaan wordt van beroepstaken. Om een flexibel gebruik van het boek mogelijk te maken is de inhoud verdeeld over vier blokken:
1. voedselvoorziening in de wereld
2. voedingsbehoeften
3. voedselkeuze, voedingsvoorlichting, voedselveiligheid
4. voeding in Nederland
Auteur | | F.H. van der Boom-Binkhorst |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Onderwijs & Didactiek |