Mens & voeding
Dit boek is al jarenlang een standaardwerk binnen de opleidingen en een onmisbaar naslagwerk voor de praktijk. In deze nieuwe editie zijn de meest recente ontwikkelingen op het vakgebied toegevoegd en is de bestaande tekst verbeterd en nog overzichtelijker gemaakt. Alles hoofdstukken in deze druk zijn geactualiseerd en sommige zijn herschikt ten opzichte van de vierde druk.
Uit enquêtes, gehouden onder gebruikers, bleek dat deel I van de voorgaande drukken weinig gebruikt werd. Daarom is deel I aanzienlijk gewijzigd en meer toegespitst op de relatie voeding en gezondheid.
Mens & voeding is cursorisch van opzet, maar kan ook bij thematische en projectmatige onderwijsmethoden worden gebruikt. Het past goed in een modulair systeem.
Volgens de planning van de commissie Voedingsnormen van de Gezondheidsraad zullen eind 2002 nieuwe normen voor de vitamines foliumzuur, B12 en B6 vastgesteld worden. Deze nieuwe normen zullen onder andere gepubliceerd worden op de website van de Gezondheidsraad (www.gr.nl).
Bij het tot stand komen van deze vijfde druk zijn "De Richtlijnen Goede Voeding" van de voormalige Voedingsraad en de "Spelregels Goede voeding" van het het Voedingscentrum nog niet aangepast aan de nieuwe normen.
De berekeningen van de voedingswaarde van voedingsmiddelen en gerechten zijn uitgevoerd met behulp van de NEVO-tabel (Nederlands voedingsstoffenbestand) 2001.
Trefwoorden: diëtetiek, hygiëne, mens, levensmiddelen, recepten, voeding, voedsel, voedingstechnologie
Uit enquêtes, gehouden onder gebruikers, bleek dat deel I van de voorgaande drukken weinig gebruikt werd. Daarom is deel I aanzienlijk gewijzigd en meer toegespitst op de relatie voeding en gezondheid.
Mens & voeding is cursorisch van opzet, maar kan ook bij thematische en projectmatige onderwijsmethoden worden gebruikt. Het past goed in een modulair systeem.
Volgens de planning van de commissie Voedingsnormen van de Gezondheidsraad zullen eind 2002 nieuwe normen voor de vitamines foliumzuur, B12 en B6 vastgesteld worden. Deze nieuwe normen zullen onder andere gepubliceerd worden op de website van de Gezondheidsraad (www.gr.nl).
Bij het tot stand komen van deze vijfde druk zijn "De Richtlijnen Goede Voeding" van de voormalige Voedingsraad en de "Spelregels Goede voeding" van het het Voedingscentrum nog niet aangepast aan de nieuwe normen.
De berekeningen van de voedingswaarde van voedingsmiddelen en gerechten zijn uitgevoerd met behulp van de NEVO-tabel (Nederlands voedingsstoffenbestand) 2001.
Trefwoorden: diëtetiek, hygiëne, mens, levensmiddelen, recepten, voeding, voedsel, voedingstechnologie
Auteur | | F.H. van der Boom-Binkhorst |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |