Hygiene Voor Management
"Dit boek is een herziene bewerking van de Engelse uitgave ""Hygiene for management"". Het geeft in samenhangende vorm alle informatie die nodig is om in bedrijven en instellingen een beleid te kunnen vormen op het gebied van de voedselhygiëne. Dit betekent dat zowel de microbiologische aspecten als de wetgeving aan de orde komen. De inhoud richt zich zowel op de grote produktiebedrijven als op het midden- en kleinbedrijf, zoals de snackbar. Voor de manager bij deze bedrijven is het bewaken en controleren van de hygiëne een van de belangrijkste taken. Soms is het uitvoeren van controles en het nemen van steekproeven voldoende, echter steeds vaker gebeurt dit op basis van een samenhangend kwaliteitsbewakingsplan. Hiervoor wordt in dit boek uitgegaan van het uit de VS afkomstige HACCP-systeem. In deze nieuwe uitgave zijn o.a. de volgende onderwerpen toegevoegd en of aangepast: ""from farm to fork"", goedgekeurde hygiënecodes, micro-organismen, voedselconservering, ""Veiligheid, gezondheid en milieu"" en HACCP. Verder zijn een aantal tabellen geactualiseerd en de bijlagen geheel herzien. Een praktische handleiding voor managers werkzaam bij de productie en bereiding van levensmiddelen., en de relevante hogere beroepsopleidingen en cursussen op het gebied van voedsel en hygiëne."
Auteur | | R.A. Sprenger |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |