Chinese Familiekeuken
Ken Hom, autoriteit op het gebied van de Chinese kookkunst, presenteert in dit boek een prachtige collectie van meer dan 150 authentieke recepten: uitzonderlijk eenvoudig om te bereiden en verrukkelijk om te consumeren. 'De Chinese familiekeuken' is meer dan een kookboek. Het is verrijkt met de geschiedenis van een cultuur waarin eten het hart is van het gezinsleven. De recepten van Ken Hom zijn vervat in persoonlijke herinneringen aan zijn kinderjaren. In 'De Chinese familiekeuken' staat Ken Hom niet alleen stil bij de verse, smaakvolle en gemakkelijk te prepareren maaltijden die zijn (werkende) moeder hem iedere dag voorschotelde. Hij memoreert ook een aantal gerechten dat bij speciale gelegenheden werd opgediend. Rokerige gedroogde oesters met groenten is zo bijzonder dat men het doorgaans alleen aantreft bij Chinese familiebanketten. Bovendien geeft hij enkele recepten die goede vrienden hem aan de hand deden - zoals Amy Tan, schrijfster van het beroemde boek 'De vreugde- en gelukclub'. Als leerling in het restaurant van zijn oom leerde Ken Hom al snel het verschil tussen dat wat Chinese chefkoks stiekem zelf aten en de te zoete substantie die westerlingen werd voorgeschoteld. Wanneer de gerechten die wij kennen van het Chinese afhaalrestaurant echter op traditionele wijze word en bereid, zult u merken hoe heerlijk en rijk aan smaak ze eigenlijk zijn. Ken Hom geeft in 'De Chinese familiekeuken' zowel de verwesterde als de authentieke receptuur van favorieten als Loempia en Foejong Hai. Uiteraard doet Ken Hom ons daarbij nog wat recepten aan de hand die je doorgaans alleen in China kunt eten, zoals Zijdezochte tofusoep of Kipvleugels met zwarte boontjes. Met behulp van dit boek kunt u de meest fantastische gerechten zelf thuis maken en zo uw maaltijden omtoveren tot een gedenkwaardige belevenis!
Auteur | | Ken Hom |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |