Risotto
RISOTTO
Meer dan honderd variaties op het beroemdste rijstgerecht uit Italië
Risotto is een van de smakelijkste gerechten uit de Italiaanse keuken, vaak gegeten als eerste gang, zoals een pasta. Maar het kan ook als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees worden geserveerd. Aan de rijst, die als basis voor een risotto dient, kunnen groenten, vis, vlees en/of saus worden toegevoegd. De variaties op dit gerecht zijn dan ook eindeloos. judith Barrett, onder andere werkzaam als culinair journaliste van The New York Times, laat zien hoe eenvoudig risotto te bereiden is.
De recepten, bijvoorbeeld Risotto met shii-take paddestoelen en wilde spinazie of Saffraanrisotto met lams-ossobuco, zijn stuk voor stuk even smakelijk. Risotto is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt, en judith Barrett geeft dan ook diverse recepten met oosterse of tropische accenten, zoals Risotto met garnalen en kokosmelk en Risotto met zoete paprika's, papaya en citroen. In Risotto vindt u ook verrassende combinaties, zoals Risotto met krab en asperges, en zoete variaties die als desserts worden opgediend - proef bijvoorbeeld eens Zoetgebakken risottopudding met sinaasappel, vanille en rozijnen.
Risotto is een onmisbaar kookboek voor iedere liefhebber van risotto, en voor hen die het zullen worden.
Meer dan honderd variaties op het beroemdste rijstgerecht uit Italië
Risotto is een van de smakelijkste gerechten uit de Italiaanse keuken, vaak gegeten als eerste gang, zoals een pasta. Maar het kan ook als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees worden geserveerd. Aan de rijst, die als basis voor een risotto dient, kunnen groenten, vis, vlees en/of saus worden toegevoegd. De variaties op dit gerecht zijn dan ook eindeloos. judith Barrett, onder andere werkzaam als culinair journaliste van The New York Times, laat zien hoe eenvoudig risotto te bereiden is.
De recepten, bijvoorbeeld Risotto met shii-take paddestoelen en wilde spinazie of Saffraanrisotto met lams-ossobuco, zijn stuk voor stuk even smakelijk. Risotto is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt, en judith Barrett geeft dan ook diverse recepten met oosterse of tropische accenten, zoals Risotto met garnalen en kokosmelk en Risotto met zoete paprika's, papaya en citroen. In Risotto vindt u ook verrassende combinaties, zoals Risotto met krab en asperges, en zoete variaties die als desserts worden opgediend - proef bijvoorbeeld eens Zoetgebakken risottopudding met sinaasappel, vanille en rozijnen.
Risotto is een onmisbaar kookboek voor iedere liefhebber van risotto, en voor hen die het zullen worden.
Auteur | | Barrett |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |