Mezze - de kleine culinaire traktatie
Mezze zijn, net als de bekende tapas, kleine culinaire traktaties die elk moment van de dag gegeten kunnen worden, niet alleen als snack, maar ook als onderdeel van een maaltijd. Zowel in Griekenland, waar ze mezedes of mezethakia worden genoemd, als in Turkije, waar ze mezeler of kortweg meze heten, en de Arabische landen, waar men spreekt over al meza of mezze, serveert men deze lekkernij in cafés, in stalletjes op straat en thuis. De variëteit in mezze, dat letterlijk hapje of mondvol betekent, is bijna eindeloos. Van eenvoudige Cypriotische Coriander'li Zeytin, olijven met koreander, tot Marokkaanse Dajaj Ma'Kokh, Asl wa Lauz, kop met pruimen, honing en amandelen, en Lahma bi ajeen, Arabische pizza. In MEZZE vindt u uiteraard ook recepten, zoals de Griekse Avgolemono, een saus van eieren en citroen, Börek, heerlijke Turkse pasteitjes, en Loukhoz Harrab, pittige baars uit Libanon.
Auteur | | Rosamond Man |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |