Mezze - de kleine culinaire traktatie

Mezze - de kleine culinaire traktatie

Mezze zijn, net als de bekende tapas, kleine culinaire traktaties die elk moment van de dag gegeten kunnen worden, niet alleen als snack, maar ook als onderdeel van een maaltijd. Zowel in Griekenland, waar ze mezedes of mezethakia worden genoemd, als in Turkije, waar ze mezeler of kortweg meze heten, en de Arabische landen, waar men spreekt over al meza of mezze, serveert men deze lekkernij in cafés, in stalletjes op straat en thuis. De variëteit in mezze, dat letterlijk hapje of mondvol betekent, is bijna eindeloos. Van eenvoudige Cypriotische Coriander'li Zeytin, olijven met koreander, tot Marokkaanse Dajaj Ma'Kokh, Asl wa Lauz, kop met pruimen, honing en amandelen, en Lahma bi ajeen, Arabische pizza. In MEZZE vindt u uiteraard ook recepten, zoals de Griekse Avgolemono, een saus van eieren en citroen, Börek, heerlijke Turkse pasteitjes, en Loukhoz Harrab, pittige baars uit Libanon.

Auteur | Rosamond Man
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789463337410
Boekomslag voor ISBN: 9789089892843
Boekomslag voor ISBN: 9789059205703
Boekomslag voor ISBN: 9781849759359
Boekomslag voor ISBN: 9789045207421
Boekomslag voor ISBN: 9780714876856


Boekn ©