Bruschetta, crostoni & crostini
Bruschetta is even smakelijk als eenvoudig: een sneetje geroosterd brood, ingewreven met knoflook en wanneer het nog heet is, bestrooid met zout en olijfolie en daar bovenop een smakelijke garnering. Crostoni en iets kleinere variant crostini zijn bruschetta die even onder de grill hebben gelegen of zijn gebakken in olijfolie en boter. De variatiemogelijkheden zijn bijna eindeloos. In dit eerste kookboek dat in zijn geheel aan bruscheta, crostoni en crostini is gewijd, beschrijven de bekroonde restaurateurs Ann en Franco Taruschio meer dan 100 recepten van simpel en traditioneel tot zeer creatief.
Behalve de gewone bruschetta met tomaten of champignons geven de Taruschio´s ook recepten voor bruschetta met geitenkaas en truffels bruschetta met gepeperd rundvlees of spinazie en zongedroogde tomaten recepten voor crostoni met eieren en linzen of zwezerik en kippenvlees en voor crostni met asperges en rauwe ham of crostini met gorgonzola. Ook variaties met vis zoals bruschetta met mosselen, lngoustines en kreeft of crostini met morzzarella en ansjovis ontbreken niet, noch recepten voor authentieke broden en polenta. Alle recepten zijn eenvoudig te maken. Vele gerechten zijn prachtig gefotografeerd.
Behalve de gewone bruschetta met tomaten of champignons geven de Taruschio´s ook recepten voor bruschetta met geitenkaas en truffels bruschetta met gepeperd rundvlees of spinazie en zongedroogde tomaten recepten voor crostoni met eieren en linzen of zwezerik en kippenvlees en voor crostni met asperges en rauwe ham of crostini met gorgonzola. Ook variaties met vis zoals bruschetta met mosselen, lngoustines en kreeft of crostini met morzzarella en ansjovis ontbreken niet, noch recepten voor authentieke broden en polenta. Alle recepten zijn eenvoudig te maken. Vele gerechten zijn prachtig gefotografeerd.
Auteur | | Ann Taruschio |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |