Sandwiches Bruchetta's En Amuses
Sandwiches staan weer op het menu! Ditmaal zijn ze nóg lekkerder dan vroeger en recepten uit alle hoeken van de wereld vullen de toch al lange lijst verder aan. Sandwiches nemen niet alleen een aparte plaats in tussen topgerechten van fijnproevers en lekkerbekken, maar ook in de gastronomie. Belegde broodjes of amuses doen het uitstekend op cocktailparty's en recepties. Laat u verrassen door de revolutionaire en vindingrijke recepten van Constance en Sheila, geïnspireerd op de tradities van Frankrijk, Italië, Zweden, Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Mexico, Armenië, Libanon, Noord-Afrika, Oost-Europa, enzovoort. Receptenboek voor sandwiches, bruschettta's en amuses in alle soorten, vormen en maten, van over de hele wereld en voor allerlei gelegenheden. Na een inleiding over de oorsprong van de sandwich, de variaties erop uit verschillende landen, en een uitgebreid overzicht van verschillende soorten brood, volgen zo'n honderdtwintig recepten, ingedeeld in de hoofdstukken: Maaltijdsandwiches (sandwiches met salades, stokbrood, pita, sandwiches met groente en gebakken broodjes), Feestelijke sandwiches (tramezzini, tea sandwiches, wraps), Bruschetta's en boterhammen, Heerlijke kliekjes (rosbief, gebraden gehakt, omelet, koude vis), en Broodbeleg en bijgerechten (guacamole, salsasaus, tapenade, knoflookboter, tomatenchutney enz.). Met klassieke recepten als stokbroodje brie, croque-monsieur, de klassieke bruschetta met tomaat, Sloppy Joe, Welsh rarebit of clubsandwich, variaties daarop, en meer bijzondere zoals bruschetta's met lauwe linzen en eendenlever. Een inspirerend, fraai uitgegeven receptenboek met mooie gerechtfoto's (soms wat flets van kleur), en goed uitvoerbare, duidelijke, meest makkelijk te maken recepten met ingrediënten die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. Met register. Prettige druk.
Auteur | | Borde/Malovany-Chevallier |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |