De vele smaken van de Chinese keuken

De vele smaken van de Chinese keuken

Ken Hom, bekend van de BBC-televisie, laat u kennis maken met het hemelse voedsel uit de Chinese keuken. Ken Hom toont zich niet alleen een meester in klassieke gerechten als Kip in zwartebonensaus, roergebakken bieflapjes met gember of Chinese garnalen in chilisaus, maar ook in moderne recepten als mango-kip en gestoomde oesters.

De recepten in DE VELE SMAKEN VAN DE CHINESE KEUKEN vinden hun oorsprong in alle delen van dit uitgestrekte land, van de pittige keuken van Sichuan in het westen tot de verfijnde keuken van Kanton in het zuiden. Ook Peking Duck, het beroemdste recept uit Peking, waar de keizers woonden in De Verboden Stad, kunt u thans zeif maken. Tevens geeft Ken Hom achtergrondinformatie over de ingrediƫnten, de keukenapparatuur en de technieken om authentiek Chinees voedsel te bereiden. Menusuggesties ontbreken uiteraard niet.

Ken Hom werd geboren in de Verenigde Staten, maar is van Chinese afkomst. Hij wordt beschouwd als de grootste ambassadeur van de Chinese keuken. Diverse restaurants in de gehele wereld maken van zijn adviezen gebruik en in het prestigieuze restaurant Imperial City in London staat altijd een speciaal door hem gecreƫerd menu op de kaart.

Auteur | Hom
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789080618183
Boekomslag voor ISBN: 9789089314338
Boekomslag voor ISBN: 9789023925514
Boekomslag voor ISBN: 9799043902471
Boekomslag voor ISBN: 9789035105256


Boekn ©