De Tao van de keuken
: door juiste voeding tot een hoger bewustzijn, de oosterse filosofie in de keuken // In dit boek wordt de Tao van de keuken behandeld met aanwijzingen en recepten. Er wordt van uitgegaan dat elk type mens in een yin/yang-evenwicht gebracht moet worden om optimaal en gelukkig te functioneren. Dit evenwicht wordt bereikt door rekening te houden met diverse facetten, o.a. de vijf elementen, de chakra's, tantra's en de maanden van het jaar. De recepten bevatten veel oosterse produkten, zijn beslist niet vegetarisch, bevatten weinig rauwkost en veel zout en kruiden. Ze voldoen dan ook niet aan de normen die gesteld worden in de alternatieve gezonde en natuurgeneeskundig verantwoorde keuken. Het boek is bedoeld als handleiding voor de leek of kok die iets meer weet van de Chinese alternatieve keuken. Het is goed ingedeeld, ziet er verzorgd uit en bevat hier en daar wat tekeningen ter verduidelijking van de tekst; veel wit.
Auteur | | Erich Bauer |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |