Grote chinese kookboek 294
Met dit Chinese kookboek wordt u volledig ingewijd in de geheimen van één van de beroemdste en meest verfijnde keukens ter wereld. Het is geschreven door een expert die iedereen - hoe onervaren ook - alles leert om authentieke Chinese gerechten te bereiden. Alle aspecten, vanaf de inkoop tot en met de presentatie, komen aan de orde: de ingrediënten, het keukengerei, de technieken en de klassieke recepten. Bovendien verduidelijken de in kleur gefotografeerde stap-voor-stap instructies de beste werkwijze. En garanderen u zo een resultaat waar u trots op kunt zijn.
Recensie(s)
Dit kookboek behandelt de complete Chinese keuken. Na een uitgebreide en rijk geïllustreerde beschrijving van geschiedenis, ingrediënten, keukengerei, basistechnieken en de specifieke kenmerken van de Chinese keuken, volgen de recepten. Deze zijn per onderwerp gerangschikt met van elk gerecht een kleurenfoto. De receptuur is zeer duidelijk met stap-voor stap-instructies, waarbij steeds het gebruik van bepaalde technieken verklaard wordt, zodat je inzicht in deze kookkunst krijgt. Ook worden moeilijke technieken extra uitgelegd aan de hand van kleine foto's. Achterin bevindt zich een bijlage met speciale menu's, een lexicon en alfabetisch register. Jammer dat buiten de Nederlandse naam de Chinese naam van het gerecht alleen in Chinese karakters wordt vermeld. Goede vertaling en bewerking. Uitgebreide, informatieve en zeer verzorgde uitgave, geschikt voor een breed publiek.
(Biblion recensie, G. Vijgen.)
Recensie(s)
Dit kookboek behandelt de complete Chinese keuken. Na een uitgebreide en rijk geïllustreerde beschrijving van geschiedenis, ingrediënten, keukengerei, basistechnieken en de specifieke kenmerken van de Chinese keuken, volgen de recepten. Deze zijn per onderwerp gerangschikt met van elk gerecht een kleurenfoto. De receptuur is zeer duidelijk met stap-voor stap-instructies, waarbij steeds het gebruik van bepaalde technieken verklaard wordt, zodat je inzicht in deze kookkunst krijgt. Ook worden moeilijke technieken extra uitgelegd aan de hand van kleine foto's. Achterin bevindt zich een bijlage met speciale menu's, een lexicon en alfabetisch register. Jammer dat buiten de Nederlandse naam de Chinese naam van het gerecht alleen in Chinese karakters wordt vermeld. Goede vertaling en bewerking. Uitgebreide, informatieve en zeer verzorgde uitgave, geschikt voor een breed publiek.
(Biblion recensie, G. Vijgen.)
Auteur | | Stewart Jillian |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |