Gronings eten

Gronings eten

Boerenjongens, nieuwjaarsrolletjes, poffert, krentenbrij, zoepenbrij en fladderak: dat zijn bekende producten en gerechten uit Groningen. Ook kent Groningen tal van bekende namen uit de voedingsindustrie: Brinta, Hooghoudt, Avebe, C. Polak Ranja, Atlanta, Marne mosterd en meer.
Dit boek gaat over hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar nu nog steeds van terugvindt. Ook komt er een toekomstvisie ter sprake over duurzaam eten, producten van het land, nieuwe boeren, rechtstreekse verkoop en de 'eetbare stad'.

Maar Gronings eten vertelt over nog veel meer. Het geeft bijvoorbeeld ook aan waarom de eetcultuur zich zo heeft ontwikkeld. De auteur beschrijft dit in boeiende verhalen. Daarnaast kan de lezer ook praktisch aan de slag dankzij de recepten en adressen. En dan is het rijk geïllustreerde boek ook nog eens een lust voor het oog.

Auteur | Hans Donderwinkel
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9502952789534
Boekomslag voor ISBN: 9789059567795
Boekomslag voor ISBN: 9789052946177
Boekomslag voor ISBN: 9789058815422
Boekomslag voor ISBN: 9789493170834


Boekn ©