Toscane, Een Culinaire Reis

Toscane, Een Culinaire Reis

Voor een kleine regio in het hart van Italië biedt Toscane veel grote verrukkingen. Het is een gebied van een simpele, maar adembenemende schoonheid, en bevat veel schitterende historische verworvenheden. Dit was het woongebied van de oude Etrusken, een van de meest raadselachtige beschavingen aller tijden, en eeuwen later was het de geboorteplaats van de renaissance. Voor veel mensen is Toscane de essentie van Italië, met zijn natuurschoon, zijn kunst en natuurlijk de heerlijkheden uit zijn keuken. De Toscaanse keukenis er een van ongecompliceerde eenvoud, waarbij alleen de beste en meest verse ingrediënten worden gebruikt. Toscane levert de zuiverste olijfoliën, het vermaarde Chianina-rundvlees en de beroemde Chianti-wijnen Met Essentiële basis-ingrediënten als rijpe pruimtomaten, een boerenbrood en een handvol geurige kruiden weten de lokale koks ware meesterwerken te creëren. Op haar beroemde kookschool in Toscane heeft de schrijfster en kooklerares Lorenza de ' Medici en superieure verzameling van 250 authentieke recepten samengesteld die deze traditie van zuiverheid en eenvoud weerspiegelt. Dit zijn de schotels die in heel Toscane liefdevol worden bereid in de huizen en kleine trattoria's - de schaal met crosini-hapjes, de alom geroemde cacciucco vissoep uit Livorno, Siena's kruidige panforte gebak, de kastanjespecialiteiten uit Lucca en de klassieke costata biefstuk die tot perfectie wordt geroosterd boven een open vuur. Daarnaast vindt u Toscaanse favorieten als amandelkoekjes, pasta met wild-zwijnsaus en gebraden eend met sinaasappelsaus, plus verrassende gerechten als Casentijnse gnoccchi, 'naakte' ravioli, risotto met Chianti, gefrituurde salieblaadjes en lamsvlees met artisjokken. Elk recept is gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker, die naar Toscane reisden om er de autentieke sfeer van deze buitengewone keuken vast te leggen. De door Michael Freeman gemaakte foto's van het Toscaanse landschap en zijn bewoners vormen een prachtig portret van deze onvergetelijke streek. Van de middeleeuwse dorpjes op heuvels tot de schitterende steden, van de zonovergoten badplaatsen tot de majestueuze bergen is Toscane een culinaire reis een fantastisch eerbetoon aan de meest geliefde regionale keuken van Italië.

Auteur | Lorenza De Medici
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9783829084949
Boekomslag voor ISBN: 9789021555928
Boekomslag voor ISBN: 9789022518151
Boekomslag voor ISBN: 9780981143767
Boekomslag voor ISBN: 9789070485672
Boekomslag voor ISBN: 9789070485481


Boekn ©