De complete Japanse keuken
De Japanse keuken is een van de mooiste keukens ter wereld: prachtig gepresenteerd eten, dat met grote zorg wordt bereid van verse ingrediënten. Aan de hand van dit boek kunt u die geweldige gerechten nu vrij eenvoudig zelf maken. De fraaie foto's tonen niet alleen de schoonheid van het eten, maar ook van het leven van de Japanners, het verbluffende landschap en de kleurrijke tradities en feesten van Japan.
Dit boek bevat niet alleen de recepten van de populairste Japanse gerechten, maar ook enkele voedseltradities waar Japan bekend om staat, zoals sushi, tempura, yakitori en bento.
Recensie(s)
De Japanse keuken blijft populair, kant en klare noedelsoepen, sushi en sashimi zijn in brede kring inmiddels gekende begrippen. Dit aantrekkelijk geillustreerde kookboek geeft informatie en veel recepten over deze toch nog onbekende keuken. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met wetenswaardigheden over een aspect van de Japanse eetcultuur zoals o.a. noedelbars, waarna recepten met noedels volgen met uitleg over de verkrijgbare soorten, izakaya's waar sake wordt gedronken waarbij diverse hapjes, yakitori bars met geroosterd gevogelte, sushi bars (geen Japanse benamingen van de verschillende sushi-vormen), over vis en tempura, over groente, hoe de Japanners thuis eten, feestelijke recepten, thee drinken enz. Alles wordt steeds gevolgd door recepten en is mooi geillustreerd met aantrekkelijke gerechtfoto's en opnamen van de diverse eetgelegenheden, markten en winkels die een goed beeld geven van het Japanse leven. Het boek wordt afgesloten met basisrecepten en met een verklarende begrippenlijst. Met receptenregister
Dit boek bevat niet alleen de recepten van de populairste Japanse gerechten, maar ook enkele voedseltradities waar Japan bekend om staat, zoals sushi, tempura, yakitori en bento.
Recensie(s)
De Japanse keuken blijft populair, kant en klare noedelsoepen, sushi en sashimi zijn in brede kring inmiddels gekende begrippen. Dit aantrekkelijk geillustreerde kookboek geeft informatie en veel recepten over deze toch nog onbekende keuken. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met wetenswaardigheden over een aspect van de Japanse eetcultuur zoals o.a. noedelbars, waarna recepten met noedels volgen met uitleg over de verkrijgbare soorten, izakaya's waar sake wordt gedronken waarbij diverse hapjes, yakitori bars met geroosterd gevogelte, sushi bars (geen Japanse benamingen van de verschillende sushi-vormen), over vis en tempura, over groente, hoe de Japanners thuis eten, feestelijke recepten, thee drinken enz. Alles wordt steeds gevolgd door recepten en is mooi geillustreerd met aantrekkelijke gerechtfoto's en opnamen van de diverse eetgelegenheden, markten en winkels die een goed beeld geven van het Japanse leven. Het boek wordt afgesloten met basisrecepten en met een verklarende begrippenlijst. Met receptenregister
Auteur | | Charlotte Anderson |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |